Nyheter

Här kan du läsa de senaste nyheterna inom allt vad gäller solenergi och solceller så att du kan hålla dig uppdaterad om solcellsindustrin som utvecklas i en rasande fart.

Enermont ingår partnerskap med

Solarstone®

Enermonts och Solarstone®s gemensamma vision för hållbarhet och ren energi har resulterat i ett partnerskap som är redo att leverera innovativa, kostnadseffektiva och hållbara solenergilösningar för att påskynda Sveriges övergång till grön energi.

Nu kan du dela upp din betalning räntefritt

Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi nu möjlighet att dela upp din betalning av grön teknik räntefritt - en trygg och flexibel finansiering. Artikel: Personlig relation med banken en framgångsnyckel

Solcellföretaget Enermont ökade förra året omsättningen med nära 500 procent. En process som krävt många nya investeringar. – Att ha en nära dialog med bankrådgivaren är en förutsättning, säger vd Magnus Hagberg.

Lugnande besked angående reducerad nätavgift för små elproducenter

Under ett möte mellan Svensk Solenergi och de tre stora elnätsbolagen diskuterades Energimarknads-inspektionens beslut att inte längre minska nätavgifterna för små elproducenter. vilket endast påverkar ett fåtal kunder.

Elstödet för november och december 2022

Det är Försäkringskassan som kommer att betala ut pengar till Svenska kraftnäts kunder. Försäkringskassans generaldirektör varnar för bedragare. 

Solceller höjer värdet på huset – noll återbetalningstid

SBAB och Booli har gjort en analys med slutsatsen att värdet på villor ökar med lika mycket som kostnaden för solcellsinstallationen och man behöver alltså inte oroa sig över återbetalningstid.

Enermont får finansiering från Almi för grön satsning

Att ställa om och rusta sin verksamhet för framtiden kräver både kunskap och kapital. Vi arbetar kontinuerligt med Almi för att säkerställa att Enermonts fokus på miljö, social och ekonomisk hållbarhet ständigt förbättras.

Intresset för stationära batterier är rekordhögt

Det är mycket på gång inom ämnet batterier och intresset för att installera batterier hemma ökar. Fyra gånger fler har beviljats grönt avdrag för att installera energilagring i år jämfört med hela 2021.

Avdraget för solcellsinstallationer höjs till 20%

Riksdagen har röstat för att anta höstbudgeten där höjningen av det gröna avdraget ingår. Avdraget för solcells-installationer kommer att höjas från 15 till 20 % från och med den 1 januari.

Enermont har blivit partner till laddningsföretaget Efuel

Enermont har blivit Efuel-partner och kan nu leverera deras marknadslednande sortiment av laddboxar och laddtillbehör. Som kund kan vi även erbjuda dig deras betalningslösningar.

Besök på eCarExpo visade det senaste inom elbilar och elbilsladdare

2035 blir det förbjudet att sälja nya bensin och dieselbilar inom EU. Vilka biltillverkare kommer att vinna kampen om den framtida konsumenten? Det blir spännande att följa.

Vi ställer ut på Fastighet2023 mässan i Hässleholm den 15:e mars kl. 16-19

Kom och träffa oss på Fastighet2023 - mässan för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare! Fokuset är nyheter som sänker dina kostnader och ökar komforten i dina fastigheter. Kostnadsfritt inträde.

Solparker är ett väsentligt samhällsintresse

Mark- och miljööverdomstolen har dömt i två fall gällande anläggning av solparker på jordbruksmark i Skåne. Domstolen konstaterar att solparker är ett väsentligt samhällsintresse, men ställer krav.

unsplash